Πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πεντέλη, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη, Αρτοποιό, το βράδυ της Τρίτης.

Ads

Ειδικότερα ανέφερε πως έχει κινητοποιηθεί πολύ μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων από τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να μεταβούν στην πυρκαγιά της Πεντέλης.

Το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Αττικής έχει τεθεί σε καθεστώς γενικής επιφυλακής, τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

«Η φωτιά πλέον εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης» ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα».

Ads

Στο έργο της κατάσβεσης όπως δήλωσε λαμβάνουν μέρος 350 πυροσβέστες με 13 πεζοπόρα τμήματα και 60 οχήματα. Παράλληλα, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες, ενώ τα 16 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν, με γνώμονα την ασφάλεια.