Στο πόδι έχει ξεσηκωθεί η κοινότητα των Ρομά σε όλη τη χώρα, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα από αστυνομικό, με αποτέλεσμα το παιδί να δίνει μάχη για την ζωή του στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Ads

Μετά τις διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών από διαδηλωτές, η ένταση μεταφέρθηκε το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης στο Μενίδι, γύρω από την οδό Μόρνου, με κάδους απορριμάτων να παραδίδονται στις φλόγες και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμός 16χρονου: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό – Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια, χτυπήθηκε και ο πατέρας [Φωτό & Βίντεο]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή Αυλίζα, ενώ, νωρίτερα, διαδηλωτές έκλεισαν για λίγη ώρα τον περιφερειακό του Αιγάλεω.

Ads

Διαδηλώτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έκλεισαν νωρίτερα το τμήμα καθόδου της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου. 

Αυτήν την ώρα έχει δοθεί στην κυκλοφορία η κάθοδος της λεωφόρουμε την κίνηση όμως να παραμένει επιβαρυμένη.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας.