Πυροβολισμοί σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών, προκαλώντας πανικό, αλλά ευτυχώς δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του δολοφονημένου Μάριου Παπαγεωργίου και ειδικότερα φέρεται να είναι αδελφός της μητέρας του. 

Λίγο μετά την αναβολή της δίκης και ενώ μιλούσε μπροστά σε τηλεοπτική κάμερα, λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρουν το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα.

Το βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Αρχικά επικράτησε σύγχυση για το ποιος και γιατί πυροβόλησε. Λίγο αργότερα όμως αστυνομίκοι εντόπισαν τον δράστη, ο οποίος είχε κατέβει τα σκαλοπάτια του Εφετείου και αποχωρούσε, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Ο δράστης προσήχθη στη ΓΑΔΑ. 

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας αναμένει τις καταθέσεις που θα λάβει η Αστυνομία για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει για τα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Λιόγας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους επιτελείς της Αστυνομίας και έχει ζητήσει να ενημερώνεται άμεσα για το πλήρες ιστορικό του συμβάντος όπως θα προκύψει από τις καταθέσεις τόσο του ίδιου του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα όσο και από άλλους μάρτυρες.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο δράστης βρισκόταν μέσα στο κτήριο του Εφετείου έχοντας πάνω του το όπλο ο Εισαγγελέας θα ζητήσει την διενέργεια έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούνται όταν εισέρχονται πολίτες στο Εφετείο.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη και στην συνέχεια δολοφονήθηκε το 2012. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 9 Αυγούστου οδηγώντας από το Διακοφτό προς το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Η εξαφάνιση δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου βρέθηκε μια μεγάλη κηλίδα αίματος που, όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ανήκε στον Μάριο.

Για την υπόθεση καταδικάστηκε 73χρονος, ως «εγκέφαλος, σε ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα.

Ωστόσο, η σορός του Μάριου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.