Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Η ένοπλη επίθεση σχετίζεται με διαφορές μεταξύ βαρόνων της νύχτας, καθώς ο άνδρας που δέχτηκε τα πυρά είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστό μέλος της «Greek Mafia».

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα λευκό βαν σταμάτησε δίπλα στον Β. Ζαμπούνη και οι δράστες άρχισαν να τον πυροβολούν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά. Tο θύμα φέρεται να δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες: Μία στο στομάχι, μία στο χέρι και μία στη μηριαία αρτηρία. Τον Ζαμπούνη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Τζάνειο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Λίγη ώρα αργότερα, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά, άνδρες της αστυνομίας βρήκαν καμένο το λευκό βαν. Μέσα σε αυτό, επίσης καμένο, βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ. Τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ενδελεχή ανάλυση.

Προς το παρόν, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του θύματος με βάση τον νόμο περί όπλων καθώς στο αυτοκίνητό του φέρεται να βρέθηκε πιστόλι χωρίς νόμιμα έγγραφα. Για τον λόγο αυτόν μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα.

Ads

Ο Ζαμπούνης ήταν μεταξύ των προσώπων που είχαν θεωρηθεί από τις αρχές ύποπτα για τη δολοφονία του βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκου. Επίσης σε βάρος του είχε δώσει πολλές πληροφορίες η ξαδέλφη του γνωστού αρχιμαφιόζου Παναγιώτη Βλαστού, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia». Σύμφωνα με τη γυναίκα, που πλέον βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα κ.α. 

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι το περιστατικό πιθανά συνδέεται με τη δολοφονία γυναίκας πριν από περίπου ένα μήνα στην Κηφισιά.