Κινηματογραφικές σκηνές διαδραματίστηκαν στη Ρόδο, κατά την καταδίωξη διακινητών μεταναστών και προσφύγων από πλοίο του Λιμενικού, στη Ρόδο.

Ads

Οι διακινητές επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος και νωρίτερα είχαν αποβιβάσει πρόσφυγες σε ερημική παραλία της Ρόδου. Το σκάφος έπεσε στην αντίληψη του Λιμενικού που του έκανε σήμα να σταματήσει.

Οι διακινητές όχι μόνο δεν σταμάτησαν την πορεία τους αλλά ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς αποπειράθηκαν να εμβολίσουν επανειλημμένα το σκάφος του Λιμενικού.

Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις και τους συριγμούς, το ταχύπλοο δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και συνέχισε τις προσπάθειες εμβολισμού του πλοίου του Λιμενικού σώματος.

Ads

Έτσι έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών προς την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους από στελέχη του Λιμενικού– όπως υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις – με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό σφαίρας και τον τραυματισμό του ενός εκ των επιβαινόντων αλλοδαπών διακινητών στο χέρι.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε, επιβιβάστηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και συνέλαβαν τους τρεις άνδρες από τη Γεωργία.

Ο 25χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρόδου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και φρουρούμενος, ενώ οι άλλοι δύο, 33 και 35 ετών κρατούνται για προανάκριση στο λιμεναρχείο του νησιού.