Πριν από λίγες μέρες, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, είχε κάνει λόγο για προβλήματα στη συνεννόηση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των επιτελών της Πυροσβεστικής.

Ads

Στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η περιφέρεια “κυνηγούσε” τον Αττικάρχη ώστε να λάβει ενημέρωση για τις φωτιές, αντί εκείνος να ενημερώνει πρώτος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι  στην περιφέρεια μάθαιναν για την εξέλιξη των πυρκαγιών από το διαδίκτυο.

«Μάλλον κυνηγούσαμε τον Αττικάρχη του πυροσβεστικού σώματος παρά αυτός έπαιρνε τηλέφωνο τον περιφερειάρχη, ή τον οποιονδήποτε για να ενημερώσει. Μαθαίναμε για τη φωτιά, σχεδόν από το site. Αυτό πρέπει να διορθωθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής.

Από την πλευρά του, ο υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος απειλεί με μηνύσεις, καθώς χαρακτηρίζει «αναληθείς» και «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του Πατούλη. «Η ανωτέρων δήλωση θίγει την τιμή και την υπόληψή μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, και συνιστά αντιδεοντολογική και επικίνδυνη συμπεριφορά», σημειώνει μεταξύ άλλων, ενώ περιμένει την ανάκληση της συγκεκριμένης δήλωσης.

Ads

Η απάντηση της Περιφέρειας

Σε ανακοίνωση – απάντηση της Περιφέρειας Αττικής προς τον Αττικάρχη τονίζεται: «Φυσικά και δεν πρόκειται η δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη να ανακληθεί, αφού και ο ίδιος ο Αττικάρχης παραδέχεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η όποια επικοινωνία κι ενημέρωση υπήρχε, αυτή γινόταν μόνον μετά από προσπάθεια του ίδιου του Περιφερειάρχη Αττικής, στις κλήσεις του οποίου ο κ. Πετρούτσος απαντούσε.

Θεωρούμε τη δήλωση του κ. Πετρούτσου απαράδεκτη από κάθε άποψη». Επίσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μας δίνεται η αίσθηση, ότι ο κ. Αττικάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει πλήρη συναίσθηση του θεσμικού ρόλου του Περιφερειάρχη Αττικής αλλά και της δικής του θεσμικής κι επιχειρησιακής ευθύνης και υποχρέωσης, να συνεργάζεται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο με όσους φορείς και πρόσωπα εμπλέκονται στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών».