Σε εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε από το μεσημέρι της Πέμπτης στα Μανίκια Εύβοιας. Η φωτιά, που καίει δασική έκταση και ξερά χόρτα, κινήθηκε πολύ γρήγορα προς το χωριό Μακρυχώρι, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά από τον δήμο Κύμης ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Ads

Η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατευθύνεται και προς τον οικισμό Θαρρούνια. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμες, επίγειες και εναέριες, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέου στο σημείο δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκεται και Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό, που είναι και νεοεκλεγμένος Περιφερειάρχης.

«Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο. 

* Φωτογραφία από το evianews.com