Σε εξέλιξη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια για την εκκένωση δύο κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη. Πρόκειται για το κτίριο του κινηματογράφου BOΞ και ένα ακόμα κτίριο στην οδό Βαλτετσίου, τα οποία ανήκουν στο ΙΚΑ.

Ads

Η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι η επιχείρηση ξεκίνησε μετά απο αίτημα του ΙΚΑ να απομακρυνθούν οι καταληψίες. Ωστόσο, από τα ξημερώματα υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, έχουν κλείσει οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή, ενώ έγιναν και έλεγχοι ατόμων στον δρόμο. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο tvxs, ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή ενώ δεν επιτρέπει την είσοδο σε διερχόμενους, ούτε καν σε ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει και προσαγωγές από τα υπό κατάληψη κτίρια, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Απριλίου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, με εγκύκλιο, κάλεσε τους εισαγγελείς να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία σε καταλήψεις πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων κτιρίων, εφόσον έχουν διαπιστωθεί φθορές, ενώ να διερευνάται και η στάση των υπευθύνων των κτιρίων, οι οποίοι φέρουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ανοχής.

Ads