Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη έκταση, κυρίες ελιές, που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι στην Κίσαμο Χανίων.

Ads

Πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες ώστε οι φλόγες να μην φτάσουν στους οικισμούς, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκα ο οικισμός Λιβάδια. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ ρίψεις νερού μέχρι να νυχτώσει γίνονταν και από εναέρια μέσα. Το τοπικό Flashnews επικαλείται πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για δύο καμένα εγκαταλελειμμένα κτίσματα. 

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες και ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο σταμάτησε να πραγματοποιεί ρίψεις από τη στιγμή που έπεσε το σκοτάδι,  η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι σαφώς βελτιωμένη. Όπως δήλωσε στο Flashnews, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη ενώ ευτύχημα είναι ότι οι άνεμοι από 9 μποφόρ που έπνεαν τις πρωινές ώρες «έπεσαν» από το μεσημέρι στα 6-7 μποφόρ, γεγονός που ευνόησε τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Από την πλευρά του ο περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, Δημήτρης Ραπανάκης, ανέφερε στο flashnews.gr ότι δεν μπορούμε μέχρι στιγμής να πούμε ότι η κατάσταση είναι σε ύφεση καθώς υπάρχουν διαρκείς αναζωπυρώσεις ενώ από το βράδυ η ένταση των ανέμων αυξήθηκε.