Ως «πολύ πρόωρο» χαρακτηρίζει το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα ο «γαλάζιος» δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ads

«Λέω ευθαρσώς ότι ήταν πολύ πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αφού δεν έχουμε δει τις συνέπειες των γιορτών. Έπρεπε να δώσουμε μια ακόμη εβδομάδα παράταση», σημείωσε.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Ζέρβας, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του καθώς δεν ενημερώθηκαν οι Δήμοι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δήμαρχοι σε “κόκκινες”, είτε “πορτοκαλί” περιοχές πληροφορηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων από τα ΜΜΕ».

«Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, στην οποία δεν συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το ότι οι δήμοι είναι αυτοί που φροντίζουν για την κατάσταση της σχολικής στέγης. Για τις απολυμάνσεις, τους καθαρισμούς, τα αντισηπτικά και τις μάσκες» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Ζέρβας έχει ασκήσει και στο παρελθόν κριτική κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνηση με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν επιβεβαίωνε ότι από τις 22 Οκτωβρίου αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των μέτρων, ενόψει της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, με την κυβέρνηση όμως να τους αγνοεί επιδεικτικά.