Πυρά και μάλιστα φίλια δέχτηκε η κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό. Ο λόγος για τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου των Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος έψεξε εκτός από την κυβερνητική πολιτική και την στάση του υπουργού προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ads

Μιλώντας στην πρώτη σύσκεψη εργασίας με τους Προέδρους των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάλεσε τους δημάρχους να συνεισφέρουν στους σχεδιασμούς για το προσφυγικό. «Μέχρι σήμερα υπήρξε ένα σχέδιο από την κυβέρνηση, χωρίς να συμμετέχουμε σε αυτό. Έγινε παρόλα αυτά μια ενημερωτική συνάντηση με τους περιφερειάρχες, χωρίς και πάλι να συμμετέχουν σε αυτή οι Δήμαρχοι. Φτάσαμε τελικά πριν δύο εβδομάδες, όπου απλώς ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

«Η δε δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη “δεν διοικούν οι Δήμαρχοι την Ελλάδα” δεν νομίζω ότι είναι σωστή. Ναι, δεν διοικούμε εμείς τη χώρα, ζούμε, κυκλοφορούμε όμως και έχουμε την ευθύνη των κοινωνιών μας, τις οποίες οφείλουμε να ενημερώσουμε και στις οποίες λογοδοτούμε», πρόσθεσε ρίχνοντας τα βέλη του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο Δημήτρης Παπαστεργίου δεν προέρχεται απλώς από την γαλάζια παράταξη αλλά ανήκει και στους «μητσοτακικούς». 

Ads