Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει η διαρροή πετρελαίου και μαζούτ, εξαιτίας της βύθισης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ στο Σαρωνικό. 

Ads

Την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ βρισκόταν στο Φάληρο, τον Άλιμο και τη Γλυφάδα για να δει τις πληγείσες περιοχές της Αττικής. 

«Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Γιατί άργησε αντιδράσει τόσο πολύ ο μηχανισμός; Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι σε συνθήκες νηνεμίας;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα», πρόσθεσε, καλώντας τον πρωθυπουργό «να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα καταθέσει σήμερα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Κουρουμπλή. 

Ads

Την πληγείσα περιοχή του Σαρωνικού επισκέφτηκε και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τους Δημάρχους, Γιάννη Μώραλη και Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

«Τέσσερις ημέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έφτασε στον Πειραιά», σχολίασε στο Τwitter, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει «τεράστιες ευθύνες για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό».

Στο Πέραμα και στην Ελευσίνα βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης που επίσης θα επισκεφτεί την Σαλαμίνα. «Οικολογικές ευαισθησίες αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ψάχνουν για δάσος στο Ελληνικό και η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στον ‘Αγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού με μήνυμά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, με την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στο περιβάλλον και το λαό της Αττικής, είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους. Απ’ τη μια διαχρονικές κυβερνητικές κορώνες για τον Πειραιά, ως «πύλη εισόδου» και «παγκόσμιο κόμβο» και απ’ την άλλη υπέργηρα πλοία, επιπλέοντα φέρετρα για τους εργαζόμενους, κατεστραμμένοι επαγγελματίες και ανυπαρξία στοιχειωδών κρατικών υποδομών για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές έχουν εγκληματικές ευθύνες κι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο».