Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup

Ads

«Στις 20 Φεβρουαρίου, η Κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της έσπευσαν να ανακοινώσουν συμφωνία, η οποία δήθεν έφερνε ‘το τέλος της λιτότητας’. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι ήταν ακόμα μια επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, καθώς συμφωνία ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε ξέρουμε αν, πότε και με ποιους όρους θα υπάρξει» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όσοι τη στηρίζουν, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή. Η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της» προσθέτει η Πειραιώς. 

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την χώρα παρατείνονται. Αλλά αυτό κοστίζει πολύ ακριβά πια για την Ελληνική οικονομία, για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση.»

Ads

«Από τον Νοέμβριο, στον Ιανουάριο… Και μετά στο Φεβρουάριο… Ύστερα στο Μάρτιο και τώρα πάμε στον Απρίλιο και βλέπουμε…Τα Eurogroup περνούν, η οικονομία μας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και η κυβέρνηση αφήνει το χρόνο να περνάει επειδή δεν θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που γίνονται ακόμη πιο δύσκολες όσο περνάει ο καιρός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. 

Τι απαντά η κυβέρνηση

«Μετά τη λήξη των εργασιών του σημερινού Eurogroup, τόσο ο Πρόεδρός του κ. Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί, επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, για μια συνολική συμφωνία», απαντούν από την κυβέρνηση. 

«Λίγα λεπτά αργότερα, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσαν με ανακοίνωση να λειτουργήσουν εκ νέου υπονομευτικά, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ελληνική πλευρά. Αντιλαμβανόμαστε ότι η μοναδική αντιπολιτευτική γραμμή του κ. Μητσοτάκη είναι η διαρκής επένδυση στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων. Τον προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δικαιωθεί», προσθέτουν και καταλήγουν: 

«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σε υψηλότατο επίπεδο στις Βρυξέλλες, με στόχο μια συνολική συμφωνία».