Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι, με αφορμή τη χθεσινή «έξοδο» της Ειδομένης. Με ανάρτηση του στο twitter ο Σκοπιανός υπουργός καταλογίζει στη χώρα μας ότι ενθαρρύνει τους πρόσφυγες να φεύγουν από παράνομα περάσματα.

Ads

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Νίκολα Πόποσκι το χθεσινό περιστατικό ήταν «μαζική και οργανωμένη προώθηση προσφύγων, με σκοπό οι ομάδες μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μέσα παράνομων διελεύσεων». «Η συνέπεια αυτού είναι σαφής: ενθάρρυνση για χρήση παράνομων συνοριακών διαβάσεων με προορισμό τη Γερμανία και αλλού» , πρόσθεσε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «περισσότεροι μετανάστες σε παραγκουπόλεις στη συνοριακή γραμμή ενθαρρύνουν μόνο το λαθρεμπόριο και επιδεινώνουν την ανθρώπινη μεταχείριση».

Ο συχνά προκλητικός υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανέφερε παράλληλα ότι μόνο μια ενιαία και ανθρώπινη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αποτρέψει από το να γίνει το λαθρεμπόριο των μεταναστών καθημερινή ρουτίνα για κάθε χώρα στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο.

Ads