Δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η Δικαστική Εξουσία δεν δέχτηκε το «πραξικόπημα» και τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, εκφράζεται από διάφορες πλευρές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, όπως και από τον μιντιακό της βραχίονα.

Ads

Οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και επανειλημμένη άρνηση όλων των εισαγγελικών αρχών και του Άρειου Πάγου, στην παρέμβαση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, να αρθεί το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα για τους «Σαράφη» και «Κελέση» φαίνεται πως δημιουργεί παρενέργειες καθώς με αυτό τον τρόπο προστατεύτηκε η ανεξαρτησία της δικαστικής έρευνας για το κατεξοχήν σκάνδαλο Novartis αλλά, ταυτόχρονα, δεν αποδομήθηκαν οι μάρτυρες που εισφέρουν σημαντικά τεκμήρια για τη σύνδεση πολιτικών προσώπων με το σκάνδαλο.

Όπως είναι λογικό, το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δεν πειθάρχησε στις έντονες πολιτικές και μιντιακές προσπάθειες χειραγώγησης, δημιουργεί αντιδράσεις, όπως αυτή που εκδηλώνεται από το Γιάννη Πρετεντέρη στα Νέα, που μετά τις εξελίξεις και την «ήττα» της κυβέρνησης επιτίθεται στη Δικαιοσύνη. Σε ένα κείμενο, όπου παρομοιάζονται ακροβατικά οι «κουκούλες» της κατοχής με την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, επιχειρεί να αποδομήσει τόσο τις ενοχλητικές καταθέσεις των μαρτύρων όσο και την ίδια τη δικαστική εξουσία, που της αξιοποιεί.

Παραλείπει βέβαια ότι ο θεσμός ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, ως αναγκαστική συμμόρφωση της χώρας με το διεθνή θεσμό που προωθεί και ενισχύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αποφεύγονται αρνητικές εξελίξεις όπως αυτές που συμβαίνουν σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις στη χώρα, στις οποίες οι μάρτυρες εξαφανίζονται. Η παρέμβαση αυτή, πάντως, δείχνει τη μεγάλη ενόχληση όσων επιχειρούν να μεταστρέψουν το μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της Novartis και να μετατρέψουν τους κατήγορους σε κατηγορούμενους.

Ads

Αναλυτικά το άρθρο Πρετεντέρη:

Φάντασμα
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ οι κυβερνήσεις κάνουν το ίδιο κόλπο. Δημιουργούν ανώδυνους αντιπερισπασμούς για να αποστρέψουν το βλέμμα των ανθρώπων από τις δυσάρεστες πλευρές που έχει κάθε διακυβέρνηση.

ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ και παντού. Γίνεται και στην Ελλάδα

ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Στη χώρα μας τον αντιπερισπασμό δεν τον κάνει η κυβέρνηση. Αλλά η αντιπολίτευση!

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τσίπρα ασχολείται αν και πως θα καταθέσουν ο «Σαράφης» κι η «Κελέση» στη ΓΑΔΑ. Σε μια χώρα μάλιστα όπου οι καταδότες με κουκούλα θεωρούνται αποκρουστικό είδος της Κατοχής.

ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ για πρώτη φορά εδώ τον όρο «κουκουλοφόρος» (…) ποτέ δεν περίμενα ότι θα επικρατούσε και θα καθιερωνόταν με τόση επιτυχία!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Όταν ξεμπερδέψει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κουκούλες, ο Βαρουφάκης υπόσχεται να μας ψυχαγωγήσει με τις υποκλοπές και τις κασέτες του Eurogroup ξαναστέλνοντας τη χώρα πίσω στο πρώτο εξάμηνο του 2015 – σε εκείνο δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεχάσει..

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ τον Πρωθυπουργό να κόβει βόλτες με τα μεγάλα παιδιά στις Βρυξέλλες, στους Δελφούς και στο Παρίσι και να ασχολείται με την υψηλή πολιτική.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; Είτε ο Μητσοτάκης είναι ένας τυχερός άνθρωπος. Είτε η αντιπολίτευση βρίσκεται αλλού.

ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ τις 80 σελίδες «Απολογισμού 2012-2019» που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα κλίνει υπέρ της δεύτερης άποψης.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ και χρόνου για να υποθέσεις ότι υπάρχουν στη σημερινή Ελλάδα άνθρωποι που καίγονται για την προστασία ενός τύπου που προσφέρεται να καταθέσει με κουκούλα.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΙΣ ΞΕΡΕΙ πώς του έδωσαν την κουκούλα. Τον προστατεύουν προκειμένου να καταθέσει όπως θέλουν ή τον προστατεύουν επειδή κατέθεσε όπως ήθελαν;

ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ επιβεβαιώνει δυστυχώς κάτι σοβαρότερο. Ότι η Δικαιοσύνη έχει πρόβλημα.

ΟΤΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Η ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ> Ο Βενιζέλος μίλησε για «το φάντασμα του Κόλλια», εκείνου του άθλιου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έγινε πρωθυπουργός της χούντας.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ. Κάποιοι άλλοι φοβούνται. Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω.

ΕΙTΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ότι έχει πρόβλημα για να το αντιμετωπίσει. Θέμα αντίληψης.

ΕΙΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ αλλά βουλεύεται με το πρόβλημα που έχει. Θέμα συνείδησης.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται λιγότερο τυχερός. Έχει στα χέρια του ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση.

ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ, δεν μπορεί να το αποφύγει.