Στις επικριτικές δηλώσεις της Βάσως Παπανδρέου για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, η οποία είχε κάνει λόγο για «εγκλήματα» απαντούν με σκληρό τρόπο συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, που μιλούν για «επιλεκτική μνήμη» και υποστηρίζουν πως «η κα. Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να πλάθει το δικό της μύθο» για τα όσα συνέβησαν.

Ads

Σε συνέντευξή της, η Β.Παπανδρέου -που, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές- ανέφερε πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, επιρρίπτοντας«όχι λάθη, αλλά εγκλήματα» στην κυβέρνηση Παπανδρέου και λέγοντας πως «ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προθέσεις, αλλά καταστροφικά αποτελέσματα».

Σε σχόλιό τους, συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου κατηγορούν την πολιτικό ότι αθωώνει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή, ενώ αφήνουν και σαφείς υπαινιγμούς για «προσπάθεια ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου». Ακόμη, εκτιμούν ότι η κ. Παπανδρέου έχει λόγους να αγνοεί την πραγματικότητα και «να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα».

Στο σχόλιό τους, οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού ανέφεραν πως «μόνο η Πρωταπριλιά δικαιολογεί τις δηλώσεις» της Β.Παπανδρέου, λέγοντας πως «προφανώς, ήταν απούσα από τη χώρα καθ’ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή» και «δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί, το πελατειακό κράτος και την διαφθορά που μας κόστισε πολλά χαμένα δισεκατομμύρια».

Ads

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινηθούν στην ίδια λογική.

Απαντώντας στους συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου τόνισε: «Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, ας προχωρήσει επιτέλους σε ειλικρινή αυτοκριτική ώστε να μην ταυτίζεται το κόμμα με τα πεπραγμένα του. Με την έως τώρα στάση του, δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του. Εκτίθεται».