Την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του Κ.Γ. που κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, προκάλεσαν δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο συνδέει τον εντολέα τους, αυθαίρετα όπως υποστηρίζουν, με την υπόθεση των συλλήψεων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Ads

Οι δικηγόροι, Γιώργος Κακαρνιάς και Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, εγκαλούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο για πολιτικά παιχνίδια και δίνουν σαφείς απαντήσεις σε καίρια ζητήματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι αναφέρουν:

Στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας “Το Βήμα” περιλαμβάνεται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στον εντολέα μας Κ.Γ. και μέσω του οποίου επιχειρείται η συσχέτισή του με την πρόσφατη υπόθεση των συλλήψεων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Το εν λόγω δημοσίευμα κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για

Ads

“Λεφτά της μαφίας στον βομβιστή του Παπαδήμου”, “αλβανική μαφία της Πολυτεχνειούπολης χρηματοδοτούσε δράστες βομβιστικών επιθέσεων” και αναφέρει μάλιστα δύο από τους συλληφθέντες ως χρηματοδότες που κατέθεταν χρηματικά ποσά στον λογαριασμό του Κ.Γ.

Τα ανωτέρω θα αφήναμε ασχολίαστα αν δεν ακολουθούσε χθες το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επέλεξε να αναφερθεί και αυτός στον εντολέα μας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, χαρακτηρίζοντάς τον “επίδοξο δολοφόνο του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου “.

Πρώτον, για την υπόθεση της χρηματοδότησης, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 29 άτομα, παραπέμφθηκαν να δικαστούν 6 και από αυτούς εν τέλει καταδικάστηκε ένας.

Εξ όσων γνωρίζουμε, κανένας δεν έχει σχέση με την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης.

Δεύτερον, ο τραπεζικός λογαριασμός ανοίχτηκε και όλες οι καταβολές έγιναν 3-4 μήνες μετά την ενέργεια κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Άρα ο ισχυρισμός περί χρηματοδότησης βομβιστικών επιθέσεων είναι αναληθής.

Τρίτον, για την υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού, ο εντολέας μας δεν έχει δικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, παρά το ότι έχουν περάσει 5 ολόκληρα χρόνια από την σύλληψή του και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δηλώνει αθώος.

Το εν λόγω δημοσίευμα και – πολύ περισσότερο – η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αποτελούν ευθεία προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και κάθε έννοιας κράτους Δικαίου και ταυτόχρονα συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης του Κ.Γ. δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί την υπόθεση του εντολέα μας για δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια.