Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλου προκάλεσε δημοσίευμα του Βήματος για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Ads

Η εφημερίδα δημοσιεύει καταγγελίες της Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που κατηγορεί τον υπουργό ότι την εκβίασε και την απειλούσε για να επιστρέψει στην Εισαγγελία Διαφθοράς την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία εκείνη είχε βάλει στο αρχείο. 

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε σχετικά: «Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της». (Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση και την απάντηση του υπουργού)

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε την άμεση διαβίβαση στη Βουλή της υπόθεσης των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, αλλά και τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να απαντήσει η κυβέρνηση στα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Ads

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι το θέμα δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι γνωστό ότι και κατά το παρελθόν έβαζε το «δεξί» τότε χέρι του με παρόμοιο τρόπο. Σήμερα έχει ως φαίνεται αναλάβει την υλοποίηση της επικίνδυνης και καθεστωτικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαιοσύνη. Αυτό δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτό». 

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της δικαιοσύνης και οι απροκάλυπτες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που παραβιάζουν το σύνταγμα, τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικό καθεστώς και όχι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Το Ποτάμι θα σταθεί απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να κάνουν το ίδιο». 

Ανακοίνωση και από τον Βγενόπουλο

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εκφράζοντας θλίψη «για τις απροκάλυπτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη εις βάρος μου σε μία περίοδο μάλιστα όπου η MIG, από την οποία ζουν αμέσως ή εμμέσως 30.000 οικογένειες, διεκδικεί νομίμως από την Κυπριακή Δημοκρατία ποσόν άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ η Λαϊκή Τράπεζα με την έγκριση της ‘φίλης’ κυπριακής κυβέρνησης διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία περίπου 4 δισ. ευρώ».