Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Real News. 

Ads

Η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωσή της τον χαρακτηρίζει «τον πλέον αναξιόπιστο και ανίκανο πρωθυπουργό που πέρασε από τη χώρα». Προσθέτει ότι «με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας» ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει: 

«Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των ΜΜΕ. Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό. Θα συστήναμε τέλος στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν». 

«O κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει την εξαπάτηση των Ελλήνων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Όλοι πια συνειδητοποιούν ότι με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα χειρότερα» επισημαίνει και καλεί τον Πρωθυπουργό να «σταματήσει τουλάχιστον να εξοργίζει τους Έλληνες μιλώντας για ανάπτυξη».

Ads

Η ύφεση – σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – καλά κρατεί από μια κυβέρνηση που είναι εχθρός των επενδύσεων. «Είναι δε, θράσος να μιλά για κοινωνική πολιτική, την ώρα που κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, που οι φόροι πνίγουν τα νοικοκυριά, που 40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών» προσθέτει. «Όχι άλλα ψέματα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ. 

Το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα δε μπορεί να πείσει τον λαό, σχολιάζει το ΚΚΕ. Ο λαός, σύμφωνα με το ΚΚΕ, γνωρίζει ότι ο ίδιος θα είναι πάλι ο χαμένος, ενώ κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο. Ο Πρωθυπουργός, υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, καλεί τον ελληνικό λαό «να υπομείνει αγόγγυστα τα αντιλαϊκά μέτρα που του φορτώνει, δίπλα σ’ αυτά των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στο όνομα κάποιας ρύθμισης του χρέους, που θα εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός, κάποιας μείωσης των πλεονασμάτων, που θα συνεχίσουν να βγαίνουν από το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, κάποιας ανάκαμψης, που θα είναι μόνο για τα κέρδη των λίγων».

O κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα, σχολιάζει ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός «δεν είπε λέξη για την υπερφορολόγηση και τη φυγή των επιχειρήσεων, λέξη για την ανεργία και τη μαύρη εργασία, λέξη για τον αγοραίο λαϊκισμό των φερεφώνων του (βλέπε επίθεση στους Ολυμπιονίκες), λέξη για τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια του κομματικού (τους) κράτους, λέξη για τα 37.000 παιδιά που δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς».

Από την άλλη όμως – συνέχισε ο πρόεδρος του Ποταμιού – «η κοινωνική πολιτική είναι η πρώτη μας φροντίδα», «η Ελλάδα δεν παραιτείται», «κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη και πιο βατή από την προηγούμενη» και για να μην περιαυτολογούμε «τα θέματα θα κλείσουν με τον τρόπο που πρέπει να κλείσουν». «Μια βρύση που δεν σταματά να στάζει εκνευρίζοντας πρωτίστως όλους αυτούς που πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει» αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Αν οι προχειρότητες και οι μεγαλοστομίες έσωζαν την Ελλάδα, θα είχαμε σωθεί εδώ και δεκαετίες» καταλήγει.