Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίστευση για τις φωτιές στην Αχαϊα.

Ads

Τσίπρας: Όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού ή σέλφι από παραλίες

«Η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαΐα που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται, σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι «δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών», για να σχολιάσει πως «τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες».

ΚΙΝΑΛ για Αχαϊα: Αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους

Ads

Στην Ζήρεια αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους. Με επικίνδυνες συνέπειες για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και το περιβάλλον, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

«Όσο και αν ο αρμόδιος Υπουργός -εκτός πραγματικότητας- τα βρίσκει όλα καλά, η αλήθεια αποδεικνύει την απόλυτη έλλειψη σχεδίου και τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού συστήματος, με εγκληματικές διαστάσεις.

Τα λάθη στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και η ανεπάρκεια εναέριων μέσων, οδήγησαν στις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς. Οι ευθύνες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να τις αποκρύψει, παρά τις αποσπασματικές μα φιλότιμες ενέργειες των πυροσβεστών, που ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν.

Η πολιτική προστασία σε μια εποχή μεγάλων κινδύνων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα και μικροπολιτικές λογικές» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

KKE: Ευθύνη της κυβέρνησης οι μεγάλες ελλείψεις σε δασοπυρόσβεση και πυροπροστασία

Στις περιοχές της Αιγιάλειας, που επλήγησαν από τις φωτιές, περιόδευσε σήμερα κλιμάκιο της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, βουλευτή Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του κόμματος.

«Για μια ακόμη φορά φάνηκαν οι μεγάλες ελλείψεις, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης, στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και φυσικού πλούτου.

Ενόψει αυτών των ελλείψεων, αλλά και του επικείμενου καύσωνα, ο λαός της Αχαΐας και συνολικά της χώρας χρειάζεται να παραμένει σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί, για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, η λαϊκή περιουσία και ο φυσικός πλούτος της περιοχής», επισημαίνει το ΚΚΕ και τονίζει:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα της στέγασης για όσους έχουν ανάγκη. Άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης της περιοχής και όλων των υποδομών που υπέστησαν ζημιές».

Μέρα 25: Εγκληματικές οι ευθύνες του μνημονιακού κράτους που έχει αφήσει χωρίς πυροπροστασία τη χώρα 

«Η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την Αχαΐα καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη γύμνια και τις εγκληματικές ευθύνες του μνημονιακού κράτους που έχει αφήσει χωρίς ουσιαστική πυροπροστασία τη χώρα «για δημοσιονομικούς λόγους» σε μια εποχή κλιματικής καταστροφής.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει και πάλι τον Τουρίστα Πρωθυπουργό, οι πολίτες όμως απαιτούν άμεση και συνολική αποκατάσταση των ζημιών και των «πληγών» τους, αλλά και ουσιαστική ενίσχυση της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας.

Ξέρουμε πως για την Μητσοτάκης Α.Ε. η λύση δεν είναι οι προσλήψεις όπως μας τόνισε από το ΠΑΓΝΗ για το ΕΣΥ, εκτός αν αυτές αφορούν τους χιλιάδες «άριστους» μετακλητούς του επιτελικού του κράτους, η πολιτική προστασία όμως χρειάζεται μόνιμο προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση».