Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η «Αριστερά» έναντι της «Δεξιάς» στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή οικονομική κρίση, ενώ προβάδισμα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;», σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών.

 
Το 29% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει καλύτερα λύσεις στα σημερινά προβλήματα της χώρας, έναντι του 26% που επιλέγει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ και του 3% που λέει «και οι δύο». Η απάντηση «καμία από τις δύο» ακολουθεί μετά τον Ιούλιο (45%) καθοδική τάση.


Πατήστε πάνω για μεγέθυνση 
 
Το 27% θεωρεί ότι «η Αριστερά» μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση, ποσοστό που εμφανίζει αυξητική τάση μετά τον Ιούνιο του 2013, χρονικό σημείο μετά το οποίο «η Δεξιά» σημειώνει αντίστοιχη πτωτική τάση για να φτάσει από το 29% στο σημερινό 24%. Αντίστοιχη πτώση καταγράφει και η απάντηση «καμία από τις δύο», αφού από το 43% βρίσκεται σήμερα στο 37%.

Σημαντική αλλαγή στάσης των ερωτηθέντων καταγράφει η δημοσκόπηση στο ερώτημα «για την Ευρωπαϊκή Ενωση τι γνώμη έχετε;». Το 43% (από 52% τον Σεπτέμβριο) εκφράζει αρνητική, ενώ το 54% (45%) θετική γνώμη. Αξίζει, πάντως, να καταγραφεί ότι είναι η πρώτη φορά από την αρχή του έτους (2014) που οι θετικές γνώμες για την Ε.Ε. ξεπερνούν τις αρνητικές.
 
Τέλος, το 18% (από 16% τον Σεπτέμβριο) δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, έναντι του 16% (από 18%) που επιλέγει την αντιπολίτευση.