Θετική σε ποσοστό που φτάνει το 81% χαρακτηρίζεται η εντύπωση που έχουν οι πολίτες για τις κινήσεις της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία πανελλαδικής δημοσκόπησης της Public Issue που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Αυγή».

Ads

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι θετικές γνώμες για την αντιπολίτευση δεν ξεπερνούν το 16%, ενώ οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι μόλις στο 11% και για την αντιπολίτευση στο 74%.

Ακόμη, η έγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης φτάνει το 80% έναντι 13% που είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν. Σημαντικό στοιχείο είναι πως το 83% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του Μνημονίου, ενώ μόλις το 6% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του.

Παράλληλα, το 86% των ερωτηθέντων δηλώνουν εθνικά υπερήφανοι για το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα και μόνο το 13% δεν αισθάνεται υπερηφάνεια.

Ads

Η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα αυξημένη (87%), ενώ το 73% των ερωτηθέντων τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Αντίθετα, η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο «ναδίρ» (24%), με μόλις το 12% των πολιτών να τον θεωρεί κατάλληλο για την πρωθυπουργία. Ωστόσο, οι αρνητικές γνώμες για τον πρώην πρωθυπουργό κινούνται σε υψηλά επίπεδα (74%).

Ανεβασμένη η δημοτικότητα του Πάνου Καμμένου στο 57% ενώ σταθερή στο 42% παραμένει η δημοτικότητα του Σταύρου Θεοδωράκη. Στο 39% ανεβασμένη κατά οκτώ μονάδες η δημοτικότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα. Μεγάλη πτώση στη δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου που έφτασε στο 17% από 28%.

Τέλος, σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δημοτικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη, με 75% και με 24% αρνητικές γνώμες αντίστοιχα.