Μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου piper κατέπεσε στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους. 

Ads

Το μονοκινητήριο 4θέσιο αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη σχεδόν πάνω στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Ιτέας στο ύψος του Σκαλώματος, στην ορεινή Ναυπακτία, λίγο πριν 16.00 του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος προσπάθησε να προσγειώσει το αεροσκάφος, καθώς, κατά αυτόπτες μάρτυρες, έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον κινητήρα, γι’ αυτό και πέρασε ξυστά πάνω από τις στέγες, ενώ στην περιοχή ο αέρας ήταν πολύ δυνατός. Στην προσπάθεια του ωστόσο, έχασε τη μία ρόδα σε κολώνα της ΔΕΗ.

Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι.

Ads

Ο ένας εκ των δύο μεταφέρθηκε αρχικά, στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου με σοβαρά τραύματα όπου και κατέληξε.

Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από το αεροσκάφος, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός κι αυτός.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεκροί είναι ηλικίας 50 και 55 ετών αντίστοιχα και ένας εκ των οποίων είναι απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή αναμένονται εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να διακριβώσουν τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου.

Τα αίτια της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.