Φωτιά έχει πάρει η Χαριλάου Τρικούπη μετά τη χθεσινή εκδήλωση στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου κατά την οποία αποδοκιμάστηκε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανάρτηση που έγινε στην επίσημη σελίδα του κόμματος στο Facebook σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Ζάππειο έφερε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση.

Ads

Το επίμαχο σχόλιο

«Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε (!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά! Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ». 
 
image
(Πατήστε πάνω για μεγέθυνση)
 
«Αποδοκιμάζουμε τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση του επίσημου facebook του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο. Πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ. Η ανάρτηση έγινε αμέσως αντιληπτή και κατέβηκε» ήταν η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη.
 
Οργή στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τους «κλακαδόρους του Παπανδρέου»
 
Σκληρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο Ζάππειο εξαπέλυσαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι όταν ανέβηκε στο βήμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδοκιμάστηκε. Βασικό σύνθημα ήταν: «Γιώργο, γερά, να φύγει η Δεξιά».
 
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι το περιστατικό ήταν η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ». Εκτίμησε πάντως πως η ένταση δεν ήταν στημένη από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου» σημείωσε μεταξύ άλλων.
 
«Δεν πήγα στην εκδήλωση και δεν λέω τίποτα για έναν άνθρωπο, που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. Αντίθετα με τον Παναγιώτη Ρήγα υποστήριξε ότι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου έστησαν σκοπίμως το σκηνικό, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Πάντως έθεσε και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ για το επερχόμενο συνέδριο τονίζοντας ότι «οι κινήσεις Βενιζέλου για να βγούμε από την κρίση δεν είναι σωστές».
 
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα έγιναν και τόνισε δεν εκφράζει κανέναν αυτός ο τρόπος αποδοκιμασίας. Στο πλευρό των πράσινων στελεχών στάθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έγραψε στο twitter: «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά… Φώναζαν οι οπαδοί του ΓΑΠ προς αυτόν ο οποίος ήταν εις εκ των τριών Αρχηγών που διόρισαν ΕΜΕΝΑ Υφυπουργό».