Προς ψήφιση τίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Ads

Το πολυνομοσχέδιο έγινε χθες δεκτό κατά πλειοψηφία από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Υπέρ ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση:

«Η Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας δεν έχει ως στόχο την αποκρατικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αλλά έχει τη διαχείριση και την αξιοποίησή τους χάριν του δημοσίου συμφέροντος με σκοπό, αφενός να χρηματοδοτεί την επενδυτική πολιτική της χώρας και αφετέρου την απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας, που έχει αναλάβει βάσει της τρίτης δανειακής σύμβασης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει εκχώρηση δημόσιας περιουσίας υπό επιτροπεία, ούτε υποθήκευση, αλλά μοναδικός μέτοχος της εταιρίας είναι το ελληνικό Δημόσιο και οι μετοχές της είναι αμεταβίβαστες και ακατάσχετες».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ιδιωτικοποιήσει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Η Ν.Δ. μπορεί αν θέλει να το κάνει», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος. «Η μεταφορά ΔΕΚΟ στο υπερταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση των εταιρειών που εντάσσονται σε αυτό (…) Η μεταφορά εταιρειών στο ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει ιδιωτικοποίηση, ενώ στο υπερταμείο σημαίνει αξιοποίηση σε βάθος 30ετίας», είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ads