Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολό του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στο Δημόσιο.  Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος αύριο το απόγευμα, ενώ θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Ads

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δήλωσε παρών.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εκφράστηκαν διαφωνίες και επί μέρους παρατηρήσεις και προτάσεις, τις οποίες η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι θα τις εξετάσει προσεκτικά μέσω των πρακτικών, και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσει σε διορθώσεις. 

Κοινωνικοί – Συνδικαλιστικοί φορείς: Προς τη σωστή κατεύθυνση

Ads

Με ενστάσεις, διαφωνίες και επί μέρους παρατηρήσεις και προτάσεις, αλλά και με τη γενική παραδοχή ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ολοκληρώθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι τοποθετήσεις των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων, που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα στο Δημόσιο.