Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με ευρεία πλειοψηφία, καθώς υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ. «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Ads

Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν την ρύθμιση αλλά άσκησαν κριτική στην τροπολογία εκτιμώντας πως δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Παράλληλα επισήμαναν πως η τροπολογία παρατείνει για άλλα δύο χρόνια την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ήξεις – αφήξεις», αφού με το «παρών» δεν ψηφίζεται η ρύθμιση, άρα δεν συνεπικουρεί η αξιωματική αντιπολίτευση στα ωφελήματά της προς τους πολίτες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή της. «Οι κατά τα άλλα αριστεροί» καταψηφίζουν την πιο αριστερή ρύθμιση, αφού στην ουσία είναι η προσπάθεια μιας κυβέρνησης να πάρει ό,τι οι περισσότερο μπορεί από όσους έχουν και να πριμοδοτήσει τους αδύναμους, είπε ο Γεωργιάδης, που πρόσθεσε πως πρόκειται για μια «επαναστατική» ρύθμιση που αποτελεί το «όνειρο» κάθε επιχειρηματία.

Ο Θοδωρής Δρίτσας κάλεσε την κυβέρνηση να μην επαίρεται πως θα δώσει «αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα» στους πολίτες, αφού πολύ σύντομα θα εκτεθεί και τόνισε πως η πρόταση του κόμματός του συγκριτικά με την κυβερνητική ρύθμιση είναι η «μέρα με τη νύχτα». Ταυτοχρόνως κατηγόρησε την κυβέρνηση πως από τη μία επιχειρεί να εμφανίσει πως νομοθετεί προς όφελος των πολιτών, από την άλλη χαρίζει στις τράπεζες και στις κατασκευαστικές.

Απαντώντας ο Γιώργος Μαυραγάνης τόνισε προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως το να παραπέμπεις σε Επιτροπές – όπως προβλέπει η πρότασή του – για να ρυθμίσεις, θέματα που αφορούν πολλές χιλιάδες πολιτών, συνεπάγεται καθυστέρηση χρόνων, τόσων που οι πολίτες για τους οποίους γίνεται η ρύθμιση δεν θα υπάρχουν. Επίσης για το ίδιο θέμα ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει το πόσο μεγάλη διαφορά έχει η θεωρία από την πράξη.

Ads