Με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ads

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας Αγλαΐα Κυρίτση τόνισε ότι «με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος των εργαζομένων της που κατ’ εντολή της τρόικας απολύθηκαν, ενώ επουλώνεται ένα τραύμα που καταδικάστηκε από την κοινή γνώμη και εξέθεσε την χώρα διεθνώς».

Μάλιστα, παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία όσον αφορά τους υπαλλήλους που απασχολούνται σε ξένους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, για να αντικρούσει τις κριτικές που ασκούνται για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων.

Όπως είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει με 224 εργαζομένους ανά εκατομμύριο πολιτών με ετήσιο ανταποδοτικό τέλος 36 ευρώ, όταν ο μέσος όρος στις ευρωπαϊκές χώρες είναι 129 ευρώ.

Ads

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη αμφισβήτησε τα στοιχεία λέγοντας ότι «προφανώς δεν είναι ίδια τα μεγέθη και δεν μιλάμε για τα ίδια πράγματα». Τέλος υποστήριξε ότι θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος «διότι τα χρήματα δεν φτάνουν».