Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σύγκρουση στο εσωτερικό της ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis, με τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, να αποκαλύπτει το βαθύ ρήγμα καραμανλικών και ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ads

Είναι ενδεικτικές οι διαρροές από την πλευρά της ηγεσίας, που δείχνουν πως η διαγραφή Αντώναρου ήταν ένα μήνυμα προς την Καραμανλική πτέρυγα, η οποία με τη σειρά της στέλνει τα δικά της μηνύματα. 

Οι αναρτήσεις του Ευ. Αντώναρου στα social media όπου εξαπέλυε πυρά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας την παραίτησή του αντιπροέδρου του κόμματος, οδήγησαν τον πρόεδρο της ΝΔ στην απόφαση της διαγραφής του.

«Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», ήταν το μήνυμα που έστειλαν πηγές της ΝΔ.

Ads

Από μεριάς του ο Ευ. Αντώναρος χαρακτηρίζει αντικαταστατική και άκυρη την απόφαση, καθώς όπως λέει δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα με νέα ανάρτηση, μετά την είδηση της διαγραφής του, ο Ευάγγελος Αντώναρος ενημερώνει για την επικοινωνία που είχε με τον Γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι την διαγραφή του την έμαθε από τον Τύπο και επιμένει ότι η διαδικασία  που ακολουθήθηκε ήταν άκυρη. Συγκεκριμένα έγραψε: «Για ενημέρωση: Νωρίτερα σήμερα έστειλα γραπτό μήνυμα στον Γραμματέα κ. Λευτέρη Αυγενάκη με το οποίο τον καλώ να συγκαλέσει εγκύρως και βάσει των σχετικών καταστατικών διατάξεων τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Μέχρις ότου συμβεί αυτό, θεωρώ την δια του τύπου ανακοινωθείσα «διαγραφή» μου άκυρη, ανυπόστατη και αντικαταστατική».

Αμέσως μετά, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ανάρτησε μια φωτογραφία του στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, στέλνοντας και το δικό του σαφές μήνυμα προς την πλευρά των Μητσοτακικών και των Σαμαρικών…

Με νέα του ανάρτηση στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος χαρακτηρίζει «γελοία και κατευθυνόμενα», τα περί προσχωρήσεως του στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ξεκαθαρίζει ότι για την ώρα δεν πρόκειται να βγει σε κανένα ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό προκειμένου να μιλήσει για την διαγραφή του από τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση της διαγραφής ικανοποίησε τον Άδωνι Γεωργιάδη, που ευχαρίστησε και τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος νωρίτερα είχε αναλάβει ρόλο πυροσβέστη, εκφράζοντας τη στήριξή του προς τον αντιπρόεδρο του κόμματος, που είναι μεταξύ των γαλάζιων εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis. «Ευχαριστώ τον Υπουργό Επικρατείας του Κώστα Καραμανλή και εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας του κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο για τις ξεκάθαρες του δηλώσεις. Ο ίδιος έχει νιώσει στο πετσί του τί θα πει λάσπη από τον @KostasVaxevanis στο Βατοπέδι» έγραψε στον λογαριασμό του.

«Έχω ακούσει τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν. Άκουσα τις αντιδράσεις τους. Εκτιμώ ότι δηλώνουν την αλήθεια. Ο Άδωνις Γεωργιαδης με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά μμε, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές, είναι στο χώρο του φανταστικου μέχρι στιγμής. Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο» τόνισε ο πρώην υπουργός και πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Επίθεση κατά του Ευάγγελου Αντώναρου εξαπέλυσε με μήνυμα του στο Twitter και ο Γιώργος Κύρτσος. Ο  ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τον χαρακτηρίζει «βολεμένο Συριζοτρολ», ενώ τον κατηγορεί ότι έριξε λάσπη στη ΝΔ προσποιούμενος τη «φωνή» του Κώστα Καραμανλή.

Εκτός όμως από τον αντώναρο και άλλα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας «τόλμησαν» να ζητήσουν εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, μιλώντας  στην ΕΡΤ και σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο δυσκολεύει τη ΝΔ το γεγονός ότι μέσω της αντιπροεδρίας βάλλεται και η ηγεσία του κόμματος και κατά πόσον θα ήταν σκόπιμο να γίνει παύση των στελεχών σε τέτοιου είδους θέσεις, απάντησε:

«Στην περίπτωση Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων». Σημείωσε επίσης ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος.

«Είναι ένα θέμα που θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή των προέδρων και δεν εκλέγονται, δεν είναι εκλεγμένοι. Ο πρόεδρος μπορεί να κρίνει καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από μένα», κατέληξε. 

Μια ανάρτηση με …νόημα έκανε η Κατερίνα Παπακώστα λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του -επίσης καραμανλικού- Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ. «Σας συστήνω την Γάτα μου. Σαββατοκύριακο,φίλοι μου. Από Δευτέρα τα δύσκολα. Κι όπως μου λέει η γάτα μου- πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο Γάτος …Χαλαρά», έγραψε στο Twitter η βουλευτής που είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επίσης για σχόλια κατά του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη.