Η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες καλά κρατεί, με τη ΝΔ και το Ποτάμι να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ads

«Υπουργό-καναλάρχη που λάμπει δια της απουσίας του», χαρακτηρίζει η ΝΔ τον Νίκο Παππά, σε ανακοίνωση της.

Αναφερόμενη στον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν στα κράτη-μέλη της ΕΕ, η ΝΔ καταγγέλλει «σιωπή» του υπουργού, η οποία «αν μη τι άλλο αποδεικνύει την αμηχανία και τη δυσκολία του να δικαιολογήσει τα ατελείωτα ψεύδη του».

«Παρά τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός καναλάρχης λάμπει δια της απουσίας του», αναφέρει στην ανακοίνωση η ΝΔ και καταλήγει: «Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι η ένοχη σιωπή του δεν περνάει απαρατήρητη από τους πολίτες».

Ads

«Τα στοιχεία για το τηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Παππάς αποδεικνύονται ψευδή», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Το ερώτημα είναι απλό: Είτε ο κ. υπουργός βάσισε την πολιτική του σε λάθος στοιχεία, είτε εν γνώσει του χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσει τον πρωθυπουργό και τη Βουλή», σημειώνεται στην ανακοίνωση ενώ τονίζεται ότι «στην πρώτη περίπτωση οφείλει να ακυρώσει την πολιτική του αφού είναι βασισμένη σε λάθος στοιχεία. Στη δεύτερη περίπτωση οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

«Κυρίως, να απαντήσει στο ερώτημα ποιοι επωφελούνται από την παραπλάνηση της Βουλής και το νέο τηλεοπτικό καθεστώς που προσπαθεί να στήσει», καταλήγει το Ποτάμι.