Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων, σήμερα το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών εναντίον τους. 

Ads

Οι συνταξιούχοι έπιασαν και κουνούσαν την κλούβα της αστυνομίας, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να περάσει αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου για να δει τον πρωθυπουργό. 

Αμέσως μετά το περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του ζητώντας παράλληλα την απαγόρευση της χρήσης δακρυγόνων εναντίον εργαζομένων και συνταξιούχων στις διαδηλώσεις. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την χρήση των χημικών εναντίον των συνταξιούχων. Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή για την απαγόρευση κάθε χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. 

Ads

Διαβάστε επίσης:

Από το πρωί συνταξιουχικές οργανώσεις αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά. 

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων». 

image

image

image

image

image

image