Ακόμη δυο άτομα προφυλακίστηκαν σήμερα το πρωί για το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων, μετά τη μαραθώνια απολογία τους στον ανακριτή. 

Ads

Ένας γιατρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και άλλοι δύο τέθηκαν προσωρινά σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ της δικαστικής λειτουργού και του εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι. 

Το θέμα της ποινικής μεταχείρισης των δύο θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συνεδριάσει για να λύσει τη διαφωνία. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Συνελήφθη ένας ακόμη Αιγύπτιος και όλα δείχνουν ότι εμπλέκονται περισσότερα άτομα από τα γνωστά 36, αφού ελέγχονται ακόμη 8 γιατροί καθώς και στελέχη φαρμακείων.

Ads

Για την υπόθεση η αστυνομία συνεργάζεται με τις χώρες διακίνησης των φαρμάκων, όπως η Γερμανία και η Ελβετία αλλά και με την Europol. 

Άλλωστε ήταν οι γερμανικές αρχές που είχαν ειδοποιήσει πριν από 2 χρόνια για μεγάλη εισαγωγή φαρμάκων από την Ελλάδα χωρίς ταινία ασφαλείας.

Ποιοι έχουν προφυλακιστεί 

Μετά και τη χθεσινή διαδικασία, για την υπόθεση του κυκλώματος έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά έξι κατηγορούμενοι, στους οποίους η δικογραφία αποδίδει βασικό ρόλο στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης. 

Μεταξύ των προφυλακισμένων, πλην του φερόμενου ως αρχηγού, είναι οι δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, ο συνταξιούχος νοσηλευτής, καθώς και μία φαρμακοποιός.