«Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για το ομολογημένο πλέον σκάνδαλο Νοβάρτις ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Αντί αυτού έμεινε να ακούγεται ως παράφωνη ηχώ του παραληρούντος κ. Σαμαρά. Όσο για τις τυχόν ποινικές ευθύνες, για τις οποίες έσπευσε η ΝΔ να κάνει λόγο για ‘παραδοχή σαθρού υποβάθρου’, την συμβουλεύουμε να μην προτρέχει. Όσο πιο πολλή φόρα παίρνει, τόσο πιο σφοδρή θα είναι η πρόσκρουση όταν η Προανακριτική επιτελέσει το έργο της. Και τότε ίσως να μην αρκεί για τη ΝΔ η ετεροχρονισμένη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».

Ads

Αυτό απαντούν κυβερνητικές πηγές στο σχόλιο στελέχους της ΝΔ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για τo σκάνδαλο Novartis.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ χαρακτήριζε «σαθρό όλο το υπόβαθρο για το κατηγορητήριο».

«Κατηγορείς δέκα ανθρώπους και δεν είσαι εδώ. Αφού κατηγόρησε δέκα ανθρώπους και τους κρέμασε στα μανταλάκια με κατηγορίες που δεν περιγράφονται, ο πρωθυπουργός μας μίλησε για πολιτικές ευθύνες. Η συζήτηση γίνεται γιατί η Βουλή έχει τον χαρακτήρα να απαντήσει σε συγκεκριμένο ερώτημα. Πίσω  από την τοποθέτηση  αυτή υπάρχει παραδοχή ότι είναι σαθρό το κατηγορητήριο. Η προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις είναι ένα θαύμα που κράτησε τρεις μέρες. Ας έκανε προ ημερησίας που να αφορά σε πολιτικές ευθύνες» σχολίασε το στέλεχος της ΝΔ.

Ads