Μπορεί πολλοί να περιμένουν πως και πως το χιόνι, την ίδια στιγμή όμως εκατοντάδες άστεγοι συμπολίτες μας αλλά και πρόσφυγες βρίσκονται στους δρόμους με την ελπίδα να δουν μια «άσπρη μέρα».

Ads

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα και πάλι στην πλατεία Βικτωρίας και θα περάσουν τις κρύες αυτές μέρες στον δρόμο.

image

Στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν χθες στην Αθήνα, περνώντας το Αιγαίο και κατέληξαν στην πλατεία Βικτωρίας προσπαθώντας να βρουν τους συνδέσμους τους προκειμένου να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν.

Ads

image

Οι περισσότεροι αρνούνται να μεταβούν στα κέντρα φιλοξενίας, καθώς θεωρούν πιο εύκολο να έρθουν σε επαφή με τους διακινητές που θα τους μεταφέρουν στον τελικό τους προορισμό στο κέντρο της Αθήνας.

image

Σήμερα το πρωί ακόμη 3.600 άνθρωποι έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά και περίπου 300 απο αυτούς έφτασαν ήδη στην πλατεία Βικτωρίας.

image

Εργαζόμενοι από τον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και υδροφόρες καθάρισαν το πρωί την πλατεία και τους γύρω δρόμους, ενώ εθελοντές δίνουν συσσίτια και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

image