Οι γαλάζιες εκλογές μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου.

Ads

«Όλα κρίνονται στον β’ γύρο», γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών. «Στον δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναδειχθεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ήρθε πρώτος, με ποσοστό που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάνω από το 40%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε γύρω στο 30%. Προσήλθαν στις κάλπες 400.000, γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα και τους τέσσερις υποψηφίους. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα στηρίξει ο Άδωνις Γεωργιάδης».

«Τα μυστικά για την εκλογή αρχηγού», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του Έθνους. Η εφημερίδα σημειώνει: «στον δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου, θα κριθεί τελικά ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Στις χθεσινές κάλπες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξασφάλισε προβάδισμα, ενώ το αποτέλεσμα επιτρέπει και στον Κυρ. Μητσοτάκη να θεωρεί ανοιχτό το αποτέλεσμα της μονομαχίας».

«Η Κεντροδεξιά ξυπνάει», γράφουν Τα Νέα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξύπνημα της Κεντροδεξιάς έδειξαν οι εσωκομματικές κάλπες στη Νέα Δημοκρατία: οι μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν για πολλές ώρες έξω από τα εκλογικά τμήματα έβγαλαν δεύτερο γύρο για τις 10 Ιανουαρίου».

Ads

«Απόλυτη κυριαρχία Καραμανλή και Μητσοτάκη στη ΝΔ», είναι ο τίτλος της Kontra News. Η εφημερίδα γράφει ότι «απόλυτη κυριαρχία του Κ. Καραμανλή, των οικογενειών και βαρόνων στη ΝΔ, δείχνει το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών για νέο πρόεδρο στη συντηρητική παράταξη».

«Νίκη για τον κόσμο της ΝΔ!», βλέπει ο Ελεύθερος Τύπος. Η εφημερίδα γράφει ότι: «η πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή της βάσης της Νέας Δημοκρατίας θωρακίζει το κόμμα από σενάρια διάσπασης και ξαναβάζει την παράταξη στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού».

Με τον τίτλο«Επίδειξη ισχύος από τον λαό της ΝΔ» κυκλοφορεί η Δημοκρατία. Η εφημερίδα γράφει ότι: «400.000 πολίτες (σε εποχή απαξίωσης των πάντων) στις ουρές για να ψηφίσουν. Διαψεύσθηκαν οι προβλέψεις για «χλιαρή» συμμετοχή. Καθαρή πρωτιά Μεϊμαράκη (που στήριξε με θέρμη ο Καραμανλής), έκπληξη από Κυριάκο, ψυχρολουσία για Τζιτζικώστα, δεν έπεισε ο Άδωνις».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ: