Κλείνουν αυτές τις μέρες 3 μήνες από την έναρξη του «συνδρομητικού τμήματος» του Tvxs.gr, στο οποίο τα άρθρα μπορούν να διαβαστούν στο σύνολο τους μόνο από τις συνδρομήτριες και τους συνδρομητές μας.

Ads

Ξεκινώντας από σήμερα και όπως έχουμε δεσμευθεί, θα δημοσιεύουμε ανά τρίμηνο την εξέλιξη των συνδρομών, οι οποίες έγιναν αναγκαίες για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας του Tvxs.gr. Λόγω της οικονομικής κρίσης που μείωσε τα διαφημιστικά μας έσοδα, αλλά και της σκανδαλώδους πολιτικής της κυβέρνησης υπέρ των ΜΜΕ που την υποστηρίζουν και κατά όσων τής ασκούν κριτική.

Με τις νέες εγγραφές αυτούς τους τρεις μήνες, οι συνδρομητές (τριες) έφτασαν συνολικά στις 1.700. Τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση του υπάρχοντος δημοσιογραφικού δυναμικού με τρεις νέες προσλήψεις δημοσιογράφων και την έναρξη μιας ακόμη «εξωτερικής» συνεργασίας.

Αυτό μας έδωσε, με τη σειρά του, τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με περισσότερα ρεπορτάζ και εκτεταμένες έρευνες και να «ψαρέψουμε» δημοσιογραφικά λαβράκια, παραθέτουμε  ορισμένα στη συνέχεια. Βελτιώσαμε επίσης αισθητά το τμήμα των αθλητικών με βίντεο και καθιερώσαμε καθημερινή στήλη με επιλογές των καλύτερων, ποιοτικών ταινιών που προβάλλονται στην τηλεόραση ή στις κινηματογραφικές πλατφόρμες.

Ads

Το υπόλοιπο των εσόδων από τις συνδρομές επενδύθηκε για τον αισθητικό και λειτουργικό επανασχεδιασμό του Tvxs.gr, τον οποίο ανέλαβε μια συνεταιριστική επιχείρηση νέων, δημιουργικών ανθρώπων. Περιμένουμε το πρώτο σχέδιο, για το οποίο θα ζητήσουμε τη γνώμη και τη συμβολή των συνδρομητών(τριών) μας.

Όσες και όσοι έχουν συνδρομή, θα ενημερωθούν με ξεχωριστό αναλυτικό mail- για τα οικονομικά της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που διαχειρίζεται το Tvxs.gr.

Η βελτίωση της ποιότητας της δουλειάς μας οδήγησε και στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Τον Μάιο, οι μοναδικοί επισκέπτες του site πλησίασαν τα 3 εκατ. πολίτες (2.816.298), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της google που μετράει την επισκεψιμότητα των sites.

Συνολικά μέσα στο μήνα επισκέφθηκαν το Tvxs.gr 3 εκατ 793 χιλιάδες (o αριθμός είναι μεγαλύτερος από αυτόν των «μοναδικών επισκεπτών» γιατί πολλοί το επισκέφθηκαν περισσότερες από μια φορά). Αυτές οι επιδόσεις καθιστούν το Tvxs.gr,  μια από τα πιο σημαντικές ενημερωτικές ηλεκτρονικές εφημερίδες στην Ελλάδα.

image

Στις υπόλοιπες δραστηριότητες, ξεκινήσαμε μια συνεργασία με την ποιοτική κινηματογραφική πλατφόρμα cinobo για δωρεάν πρόσβαση επί 45 μέρες και ετοιμάζουμε νέες εκδόσεις βιβλίων για παλιούς και νέους συνδρομητές(τριες). Οργανώσαμε με επιτυχία διαδικτυακές εκδηλώσεις, αλλά η πανδημία μας εμπόδισε από την άμεση επαφή των συνδρομητών με τη συντακτική ομάδα, όπως είχαμε υποσχεθεί.

Ελπίζουμε επίσης το φθινόπωρο, με τον απολογισμό του επόμενου τριμήνου στα τέλη Σεπτμεβρίου, να παρουσιάσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για τα δημοσιογραφικά βραβεία, για τα οποία θα ψηφίσουν συνδρομήτριες και συνδρομητές.

Ενώ διεθνώς πιέσεις, διώξεις  αλλά και δολοφονίες δημοσιογράφων πολλαπλασιάζονται, στην Ελλάδα ο έλεγχος των περισσότερων ΜΜΕ από την πολιτική και οικονομικά εξουσία γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός. Ειδήσεις και γεγονότα «θάβονται» κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, ασήμαντα θέματα μεγεθύνονται για αντιπερισπασμό ή και για φτηνό κουτσομπολιό, η διάκριση μεταξύ της είδησης και του σχολίου γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη. Σε αυτό το περιβάλλον, η ενίσχυση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας ενισχύει όχι μόνο τη γνώση της αλήθειας αλλά και τη δημοκρατία.

Εκτός από τις εξαιρετικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου, την έγκυρη στήλη «Η άποψη μας» την οποία διαβάζετε καθημερινά, όπως τις αναλύσεις για την επικαιρότητα  και τους τακτικούς μας αρθρογράφους (Κ. Αρβανίτης, Γ.Βαρεμένος, Σ. Γεωργάτος, Κ. Δουζίνας, Ρ.Δούρου, Σ.Κούλογλου,Φ. Λαμπρίδη, Ν. Λειβαδάρη, Γ. Μαγκριώτης, Ν.Μπίστης, Γ.Μυλόπουλος, Ρ.Ντουράν, Ν. Ξυδάκης, Α.Σπανού, Π. Τζανετής, Ε.  Τσακαλώτος) παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας το τρίμηνο που πέρασε: 

► Ρεπορτάζ

► Διεθνή αφιερώματα – Έρευνες

► Συνεντεύξεις

► Δημοφιλή στο Facebook