Η αυτοαποκαλούμενη «εθνική αντιστασιακή οργάνωση Κρυπτεία» ανέλαβε με τηλέφωνημά της στο iefimerida.gr την ευθύνη για την ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμιρ, την περασμένη Παρασκευή.

Ads

«Θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης, θα χρησιμοποιήσουμε βία, αλύπητα», ήταν το απειλητικό μήνυμα.

Η «Κρυπτεία» ήταν κατασταλτικός μηχανισμός της αρχαίας Σπάρτης για την προστασία της άρχουσας τάξης εναντίον των ειλώτων. Δρούσε τη νύχτα, οπότε, εκπαιδευμένοι νεαροί, οι «κρύπτες», οπλισμένοι με μαχαίρια, έστηναν ενέδρες και δολοφονούσαν τους πιο επικίνδυνους, για την καθεστηκυία τάξη, είλωτες, στις υπόδουλες στην Σπάρτη περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Στα… «χνάρια» της αρχαίας «Κρυπτείας» θέλει να «βαδίσει», κατά δήλωσή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σε ομιλία του στις Θερμοπύλες, το 2008, ο υπόδικος σήμερα βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» έλεγε: «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως».

Ads

Θυμίζουμε, ότι οι «επιδρομές» εναντίον προσφύγων και μεταναστών με την κάλυψη του σκοταδιού είναι συχνότατες, με χαρακτηριστικότερες εκείνες που λαμβάνουν χώρα στον Ασπρόπυργο.

Διαβάστε επίσης: Η Κρυπτεία, η Χρυσή Αυγή και η κυβέρνηση