Καμπάνια με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πρωτοβουλία πολιτών, μετά από σχετική ανάρτηση του συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλου στο facebook με τίτλο: «Δημοψήφισμα τώρα. Να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή».

Ads

Με τον ίδιο τίτλο η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ψηφιακή πλατφόρμα secure.avaaz.org, στην οποία έχει αναρτηθεί κείμενο το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση δημοψήφισμα τώρα, για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε κανενός είδους ναζιστή φασίστα (….) Καλούνται όλοι οι νοήμονες άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, που τα αντανακλαστικά τους φάνηκαν στο παρελθόν να είναι έως και σε βαθμό καταστολής, να αντιδράσουν απέναντι στο ναζισμό. Έξω οι ναζί από τη βουλή». 

Στόχος της καμπάνιας είναι η συλλογή όσο περισσότερων υπογραφών γίνεται, ξεκινώντας από τον αριθμό των 10 χιλιάδων. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, στις 13 Φεβρουαρίου είδε το φως της δημοσιότητας ακόμη ένα βίντεο από εκδήλωση της Χ.Α., που επιβεβαιώνει εκ νέου όλες τις κατηγορίες για το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, ακριβώς μία ημέρα μετά, χρυσαυγίτες έκαναν αρένα το Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της Χ.Α., φωνάζοντας συνθήματα όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και πετώντας αντικείμενα στην απέναντι πλευρά. Μάλιστα, ένας εξ αυτών επιτέθηκε φραστικά στη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τον Γιώργο Ρουπακιά, Παύλο Φύσσα, κραυγάζοντας προς το μέρος της: «Πού είναι τώρα ο Παύλος;»…