Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε γυναίκα υπαστυνόμος που υπηρετεί στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, αποτελώντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην αντυνομία. 

Ads

Η αστυνομικός, η οποία νοσηλεύεται, ταξίδεψε πριν αρκετές μέρες στη Βιέννη και μετά την επιστροφή της εμφάνισε συμπτώματα. Η ίδια ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου και την Παρασκευή τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομικός εργαζόταν στην καταγραφή των προσφύγων που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα και δεν ερχόταν σε άμεση επαφη με το μέρος όπου κρατούνται. Ωστόσο πρόσφυγες είχαν βρεθεί στα γραφεία της και υπάρχει φόβος πως αν ο ιός έχει μεταδοθεί τότε θα πρόκειται για μια «βόμβα» μέσα στο κέντρο. Ήδη οι αρχές έχουν πει σε όλους τους υπαλλήλους να μην πάνε στη δουλειά τους μέχρι νεοτέρας. 

Υπενθυμίζεται πως οι Γιατροι Χωρίς Σύνορα με ανακοίνωσή τους επισήμαναν το μεγάλο κίνδυνο για την εξάπλωση του κοροναϊού στα κέντρα και τους καταυλισμούς των προσφύγων. «Ο συνωστισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με την απουσία επαρκών υπηρεσιών υγιεινής και τη σημαντικά περιορισμένη ιατρική φροντίδα, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για μια πιθανή επιδημία», τονίζουν. 

Ads