Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο καταγράφει η Ελλάδα βάσει των επιδημιολογικών δεικτών της, που την κατατάσσουν στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, τόσο στη θνησιμότητα, όσο και στα κρούσματα.

Ads

Στις 4 Ιανουαρίου και σύμφωνα με την πλατφόρμα Our World In Data που συγκεντρώνει τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις χώρες του κόσμου μέσω του Johns Hopkins University, η Ελλάδα, στις χώρες με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο, είναι πρώτη διεθνώς στα καθημερινά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, καθώς και στον εβδομαδιαίο μέσο όρο, ενώ και στους θανάτους εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις. 

Διαβάστε επίσης: Επιστημονική ερώτηση στον κ. Τσιόδρα

Καθημερινά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο άτομα, 4 Ιανουαρίου 2022 

Ads

Σημειώνεται πως η λίστα περιλαμβάνει τις χώρες με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα σε απόλυτο αριθμό παγκοσμίως και με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.


 

Καθημερινά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο άτομα, κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών, 4 Ιανουαρίου 2022


 

Εβδομαδιαία επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο άτομα και εβδομαδιαία μεταβολή, 4 Ιανουαρίου 2022. 

Τα εβδομαδιαία επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρονται στον αθροιστικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα.


 

Καθημερινοί νέοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από COVID-19 ανά εκατομμύριο ανθρώπους στην Ευρώπη, 4 Ιανουαρίου 2022

Καθημερινοί νέοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από COVID-19 σε απόλυτο νούμερο στην Ευρώπη, 4 Ιανουαρίου 2022


 

Καθημερινοί νέοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από COVID-19, κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών, 4 Ιανουαρίου 2022 

* Οι πίνακες του Our World In Data είναι δυναμικοί και η κατάταξη των χωρών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ημέρα παρατήρησης. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν την κατάταξη των χωρών στις 4 Ιανουαρίου του 2022.