Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας ασκήθηκε στην μητέρα της 13χρονης κοπέλας που έχασε την ζωή της από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, της δόθηκε προθεσμία να εγκαταλείψει την χώρα εντός 30 ημερών αφού διαπιστώθηκε ότι έχει «πρόβλημα» με την άδεια παραμονής της.
 

Ads

Διαβάστε επίσης: Πολιτική κόντρα με φόντο τον θάνατο της 13χρονης
 
Η εισαγγελέας, παρόλα αυτά, έκανε χρήση του άρθρου 302 παρ. 2 του ποινικού κώδικα που επιτρέπει στο δικαστήριο να μην υποβάλλει κάποια ποινή λόγω της ψυχικής οδύνης που έχει υποστεί ο κατηγορούμενος, εφόσον είναι οικείος του θύματος.
 
Όμως, λίγο αφότου αφέθηκε ελεύθερη από την εισαγγελέα, η 54χρονη γυναίκα από τη Σερβία οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
 
Εκεί της χορηγήθηκε προθεσμία 30 ημερών να εγκαταλείψει την χώρα. 

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης να καλυφθεί μέρος των εξόδων για την μεταφορά της σωρού της 13χρονης μέχρι τους Ευζώνους από τον Δήμο.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, ενημέρωσε συγκεκριμένα το Σώμα ότι το ποσό που θα διαθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι 400 ευρώ. Το σερβικό προξενείο θα αναλάβει τη μεταφορά της σορού από τα σύνορα μέχρι το μέρος όπου θα ταφεί.

Ads