Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο ο δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα.

Ads

Ο 31χρονος Αρμπέρ (ή Άλμπερτ) Μπάκο, υπήκοος Αλβανίας, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον ανακριτή.

Συνελήφθη χθες Τετάρτη, σε ισόγειο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, στα όρια με του Γουδή. Μαζί του συνελήφθη και 23χρονος ομοεθνής του, στο σπίτι του οποίου κρυβόταν.

Για την υπόθεση των πυροβολισμών – τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία. Σε βάρος του φερόμενου συνεργού του σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Ads

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και δεκάδες άλλοι αστυνομικοί.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανεύρεση άλλων δύο ατόμων, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι τον κάλυπταν.

Ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο Μεταξουργείο, είχε χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας, ενώ είχε τραυματιστεί και μια γυναίκα. Πάντως, η πρώτη βαλλιστική έρευνα που είχε γίνει στους κάλυκες του Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Μικρολίμανο έδειχνε, σύμφωνα με πληροροφορίες, ότι το συγκεκριμένο όπλο ήταν καθαρό. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης στις πρώτες καταθέσεις του στους αστυνομικούς, φέρεται να επικαλείται ότι ήταν μεθυσμένος και ότι δεν θυμάται τι συνέβη.

Με σχετική εισαγγελική διάταξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του κατηγορούμενου.