Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά την σημερινή συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πέππα, και τους νέους αντιπροέδρους του ανωτάτου πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου, συμφώνησαν μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου να υποβάλει προτάσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, άλλα και για την αξιολόγηση των δικαστών.

Ads

Κατή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ότι μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου, η διοικητική ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου θα καταθέσει προτάσεις επί ζητημάτων που έθεσε ο κ. Κοντονής, μεταξύ των οποίων είναι οι πρακτικές επιτάχυνσης των δικών, η αξιολόγηση και ο πειθαρχικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών και η αποτίμηση της πορείας της Εθνικής Σχολής Δικαστών έως σήμερα.