Ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα αφού αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στο Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο.

Ads

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και τελικά προκλήθηκε ένταση, αφού πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια, με άλλους να διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας και άλλους να ζητούν την απομάκρυνση των πιστών για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού.

Τελικά, σύμφωνα με το tempo24, η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν σε πολλούς από τους παρεβρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχαν βεβαίωση εξόδου. Ο ναός έκλεισε άμεσα και οι πιστοί έφυγαν. 

Αντίστοιχο σκηνικό συνέβη και στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, όπου την περασμένη Παρασκευή συγκεντρώθηκαν 100 πιστοί για να εκκλησιαστούν, παραβιάζοντας τις σχετικές απαγορεύσεις που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. 

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την αστυνομία, σύμφωνα με την οποία «διενεργείται έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, συμμετείχαν σε συγκέντρωση με συνωστισμό περίπου 100 ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 3/4/2020».

Ads

Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν έξι  άτομα, ένα εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν ασχολήθηκε με το συμβάν που καταγράφηκε κι αυτό μεταδόθηκε live στο Facebook. Το θέμα πήρε έκταση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και μετά από κυβερνητική παρέμβαση το αστυνομικό τμήμα κίνησε διαδικασίες για την ταυτοποίηση των όσων συγκεντρώθηκαν. 

Και στα Χανιά μερικοί πολίτες αψήφησαν τον κίνδυνο και μετέβησαν στις εκκλησίες.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά, αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν την τήρηση της απαγόρευσης εκκλησιασμού για το κοινό όπου διαπίστωσαν ότι παρά τη λειτουργία που τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών, κάποιοι μπήκαν στην εκκλησία. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκτός του ναού πολίτες που ετοιμάζονταν να μπουν εντός του και τους απομάκρυναν, ενώ έλεγχαν παράλληλα και αν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσα πρόστιμα βεβαιώθηκαν, ενώ για την τήρηση των μέτρων, οι αστυνομικές υπηρεσίες θα είναι σε αυξημένη κινητικότητα, ενόψει και της επερχόμενης περιόδου εορτασμού του Πάσχα.