Πρόστιμα 4,7 εκατ. ευρώ και 2,3 εκατ. ευρώ το χρόνο για τους αυθαίρετους τρείς τελευταίους ορόφους και το δώμα του ξενοδοχείου της Coco-mat στην περιοχή Μακρυγιάννη, επέβαλε η πολεοδομία Αθηνών. Τα πρόστιμα ήρθαν μετά την αυτοψία που έκανε η πολεοδομία σε συνέχεια της απόφασης της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ads

Σύμφωνα με την απόφαση το πρόστιμο των 2,3 εκατ ευρώ θα επανεπιβάλλεται για κάθε έτος που δεν θα κατεδαφίζονται οι παράνομες κατασκευές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, η αυτοψία στο ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε στο τέλος Νοεμβρίου από κλιμάκιο της υπηρεσίας Δόμησης Αθηναίων. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, αυθαίρετα και κατεδαφιστέα χαρακτηρίστηκαν το δώμα (πέργκολα, αίθριο, 193 τ.μ. κλειστών χώρων, φυτεμένο δώμα), ο δέκατος (360 τ.μ.), ένατος (392 τ.μ.) και όγδοος όροφος (347 τ.μ.), καθώς και περίπου ο μισός έβδομος (145 τ.μ.). Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έχει δικαίωμα να προσφύγει εντός 30 ημερών κατά της απόφασης, ειδάλλως οι αυθαίρετες κατασκευές κρίνονται κατεδαφιστέες και τα επιβληθέντα πρόστιμα θα καταστούν οριστικά και θα επιβληθούν.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε υποδείξει ότι ο Δήμος Αθηναίων ήταν ο μόνος (από τα εμπλεκόμενα μέρη) που δεν είχε συμμορφωθεί με την απόφαση του 2019, με την οποία ακυρώθηκε η οικοδομική άδεια και η αναθεώρησή της ως προς το ύψος του κτιρίου καθώς όφειλε «να εκδώσει τις αναγκαίες διοικητικές πράξεις για την κατεδάφισή

Ads

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» αντί αυτού ο Δήμος προχώρησε μόνο στην «ανάκληση» της 24/2019 πράξης αναθεώρησης», ανέφερε η απόφαση.