Συγκλονιστικά στοιχεία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατέθεσε ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ads

Ο «μάρτυρας Α», όπως είναι η κωδική ονομασία, ανέφερε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε ακούσει από μέλη της τοπικής οργάνωσης ότι πρόκειται να του κάνουν ζημιά και ήταν στοχοποιημένος.

Για τον Ρουπακιά είπε ότι ότι «δεν ήταν απλός σαν εμάς», ότι «είχε αξίωμα» και «μιλούσε με τους μεγάλους, με τους πυρηνάρχες».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι «όταν έγινε η δολοφονία του Φύσσα όλα αυτά είχαν συζητηθεί στον Πειραιά. Από τις καταθέσεις που είχαν δώσει οι φίλοι του Φύσσα πριν ακόμα φτιαχτεί ο φάκελος οι καταθέσεις είχαν φτάσει στα γραφεία του Πειραιά και της Νίκαιας».

Ads

Υποστήριξε ότι γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι ήταν «άξιος της μοίρας του, γιατί η μουσική του τον είχε στοχοποιήσει».

Κατά τα άλλα το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της υπεράσπισης για προβολή της εικόνας του χώρου στη ΓΑΔΑ, στον οποίο καταθέτει – μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης και με αλλοιωμένη τη φωνή – ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας, καθώς και την μεταφορά του από το ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της ΓΑΔΑ σε χώρο γειτονικό της δικαστικής αίθουσας.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη έκρινε ότι η παρουσία εισαγγελικού και δικαστικού λειτουργού στο δωμάτιο της ΓΑΔΑ διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.