«Έχω δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας». Η καταγγελία προέρχεται από τον Λάκη Λαζόπουλο και επιβεβαιώνεται από τον βουλευτή που είναι ο Παύλος Χαϊκάλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Παύλος Χαϊκάλης κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι άτομο από τον επιχειρηματικό κόσμο του προσέφερε συνολικά 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για πρόεδρο ενώ σημείωσε ότι έχει καταθέσει οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα που το αποδεικνύει. Από την πλευρά της η εισαγγελία υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής οι καταγγελίες του βουλευτή δεν επιβεβαιώνονται. Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τους ΑΝΕΛ στις 13.00. 
 

Ads

Ο Παύλος Χαϊκάλης μιλώντας στον ANT1 υποστήριξε ότι η πρόταση που του έγινε ανερχόταν συνολικά σε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Προέβλεπε αρχικά να του δοθούν 700.000 ευρώ μετρητά, στη συνέχεια να αποπληρωθεί δάνειο που οφείλει σε τράπεζα και τέλος να υπογράψει συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες. «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε» σημείωσε. 

Συμπλήρωσε πως παρέδωσε πριν 15 ημέρες στις εισαγγελικές Αρχές οπτικό και ακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις με το πρόσωπο που πήγε να τον δωροδοκήσει και προσέθεσε ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει στους εισαγγελείς. Δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει. Συγκεκριμένα ο Παύλος Χαϊκάλης έχει δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ είναι γνώστης και ο προϊστάμενος ο κ. Ντογιάκος. Χαρακτήρισε το υλικό που παρέδωσε «πολύ σοβαρό».
 
Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε δημοσιοποιήσει το θέμα ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε: «Όταν έγινε η απόπειρα εγώ ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Περιμέναμε την δικαιοσύνη να επέμβει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση. Εγώ το υλικό το έχω δώσει και στον Λάκη, επειδή ήξερα πως θα το χειριστεί, επίσης για τις νομικές του γνώσεις και τρίτον για την τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται το υλικό για να καθαρογραφούν οι διάλογοι και να φύγουν κάποιοι θόρυβο» σημείωσε.
 
Για το άτομο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει είπε: «Γνωστός δεν είναι με την έννοια της ευρείας αποδοχής από τον κόσμο, να τον ξέρει δηλαδή. Είναι γνωστός στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο». 

Τι λέει η εισαγγελία
 
Ο Παύλος Χαϊκάλης ενώπιον του εισαγγελέα αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που χρεώνονται στην εισαγγελία να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει γιατί από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του ατόμου. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, διαψεύδει τα παραπάνω. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης έχει δώσει το όνομα του ανθρώπου που προσπάθησε να δωροδοκήσει. 
 
«Όντως ο κ. Χαϊκάλης έκανε εκτενείς καταγγελίες δίνοντας εκτενή κατάθεση και παραδίδοντας υλικό. Πλην όμως από τη μέχρι στιγμής εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του» λένε από την εισαγγελία. 

Ads

Διαβάστε επίσης:

Ο Λάκης Λαζόπουλος για την υπόθεση
 
Την υπόθεση για το χρηματισμό Χαϊκάλη έφερε στο φως ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας βουλευτών, προσθέτοντας μάλιστα πως όχι μόνο το έχει ακούσει, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει. Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός έδωσε το όνομα του βουλευτή, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος και το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά.


 

«Έχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι  όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου. «Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», σημείωσε. Υποστήριξε πάντως ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω όλο αυτό να στήθηκε για να πληγεί ένα κόμμα».

Σκουρλέτης: Το θέμα Χαϊκάλη επηρεάζει την εκλογική διαδικασία
 
Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημείωσε ότι όταν η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρθηκε στο θέμα του κουμπαρά κατηγορήθηκε ότι δηλητηριάζει την πολιτική ζωή.
 
«Σήμερα αποδεικνύεται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε. «Η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλετε η εισαγγελία  να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία» τόνισε. 

Βούλτεψη: Άθλια ιστορία
 
Για άθλια ιστορία μιλά η κυβέρνηση με αφορμή τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη πρέπει, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».

Τι λένε τα κόμματα

 Άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης, ζητά το ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, «σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας».
 
«Η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει» υποστηρίζει το ΚΚΕ και ζητά άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του βουλευτών των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη.