Τους προσωρινούς πίνακες των διοικητικών υπαλλήλων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαδικασία επιλογής προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). Το Σάββατο αναμένονται οι οριστικοί πίνακες. Εν τω μεταξύ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού και του Πολυτεχνείου, που βρίσκονται στη 10η εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν κηρύξει πενθήμερη απεργία έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Ads

Την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η από 23.9.2013 υπουργική απόφαση, καθώς οι Σύμβουλοι έκριναν ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.

Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων και τη Δευτέρα οι υπάλληλοι των δύο ιδρυμάτων, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους ή αν θα προχωρήσουν σε άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

Ο πρύτανης του Καποδιστριακού, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα μαθήματα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε περίπτωση που οι διοικητικοί υπάλληλοι επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες.

Ads

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης εξέφρασε τη στήριξή του στους διοικητικούς υπαλλήλους διευκρινίζοντας πως δεν τους ζητείται να σταματήσουν την απεργία: «Και για να μην παρεξηγηθώ, είναι απολύτως δικαιολογημένοι. Εμείς, δεν ζητάμε να σταματήσουν την απεργία. Ζητάμε να επιτρέψουν την είσοδο και η αιτία που δημιουργήθηκε όλο αυτό το πρόβλημα είναι το υπουργείο και μόνο το υπουργείο». 

Πρόσθεσε πως το υπουργείο Παιδείας «πήρε ένα μέτρο αυθαίρετο, σφαγιαστικό και συνεχίζει την αδιαλλαξία του» και επισήμανε πως έχει κάνει κατ’ επανάληψη έκκληση στον υπουργό να γίνει διάλογος για βρεθεί μια λύση, όμως βρίσκει αδιαλλαξία.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει δώσει εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης από τους διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς την περασμένη Παρασκευή το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει «παράνομη» αλλά όχι «καταχρηστική» την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού και του Μετσόβειου.