Σε προσωρινή εκεχειρία και παράταση της λήψης αποφάσεων φέρεται να συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Γιάννη Μουζάλα.

Ads

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είχαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης, όπου και συμφώνησαν το θέμα Μουζάλα να συζητηθεί ξανά μετά την επιστροφή και των δυο στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ενώ ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ από όπου αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη Τετάρτη. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αναβάλει το ταξίδι του, ενώ πηγές από τους ΑΝΕΛ διέρρεαν ότι μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το υπουργείο Άμυνας.

Πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος, ξανά μέσω twitter, δήλωσε ότι αυτά που δήλωσε δημόσια ισχύουν κι ότι η παραίτηση Μουζάλα είναι προϋπόθεση για εκείνον. Στο μεταξύ αύριο το πρωί στις 09:00 έχει συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ για να συζητηθεί το θέμα.

Ads

Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο σπίτι του, με «πυροσβεστική διάθεση» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ.