Με άγνωστα κριτήρια φαίνεται πως έγιναν οι προσλήψεις στο ΚΕΘΕΑ, καθώς ανατράπηκε ολόκληρη η σειρά κατάταξης των ενδιαφερομένων, αφού ούτε ένας από τους πρώτους σε προσόντα υποψηφίους δεν «πέρασε» τα προφορικά, στους οποίους αφαιρέθηκε και το δικαίωμα ένστασης.

Ads

Όπως δημοσιεύει με αναλυτικό ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», το ΚΕΘΕΑ, με διακήρυξη που υπογράφει ο διορισμένος πρόεδρος κ. Λιάπης, προκήρυξε 46 νέες θέσεις για την ενίσχυση των κατά τόπους προγραμμάτων του (στην Περιφέρεια Αττικής) για ειδικότητες όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, θεραπευτές κ.λπ.

Προκηρύχτηκαν για παράδειγμα 6 θέσεις ψυχολόγων. Πέρα από τα τυπικά προσόντα με βάση τα οποία κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις επιστημονικές και επαγγελματικές τους ιδιότητες οι υποψήφιοι καταθέτοντας έγγραφα, πιστοποιητικά, βιογραφικά κ.λπ., όφειλαν να δώσουν στη συνέχεια και προφορικές συνεντεύξεις.

Μάλιστα η μοριοδότηση αυτών των συνεντεύξεων έφτανε μέχρι τα 880 μόρια, όταν τα εξαιρετικά πλούσια ουσιαστικά προσόντα (πτυχίο, μεταπτυχιακό, προϋπηρεσία, γλώσσες κ.λπ.) της πρώτης σε μόρια υποψήφιας στη λίστα (πριν από τη συνέντευξη) ήταν 875 μόρια.

Ads

Η πρώτη κατά σειρά κατάταξη των υποψηφίων που προκρίθηκαν προέκυψε από τη βαθμολόγηση στα αντικειμενικά προσόντα τους, ενώ οι πρωτεύσαντες συγκέντρωσαν περίπου 800 με 900 μόρια. Εντούτοις στη δεύτερη κατάταξη μετά την προφορική συνέντευξη κόπηκαν όλοι, μια και η βαθμολογία της συνέντευξης έδωσε πράσινο φως σε υποψήφιους με πολύ λιγότερα προσόντα.

Συγκεκριμένα, προκρίθηκαν με σειρά τελικής κατάταξης οι 27ος, 34ος, 11ος, 49ος της πρώτης κατάταξης. Χαρακτηριστικά, η πρώτη που πλέον θα υπογράψει σύμβαση μετά τη συνέντευξη πήρε άλλα 880 μόρια.

Ο τρόπος δε που συντάχθηκε η προκήρυξη απαγορεύει την ένσταση υποψηφίων μετά την προφορική συνέντευξη, οπότε έτσι διασφαλίστηκε ότι οι υποψήφιοι που είχαν πραγματικά τα προσόντα δεν θα μπορούν να προσφύγουν παρά μόνο στη Δικαιοσύνη, ξοδεύοντας δηλαδή πολλά χρήματα.

Προφανώς εξίσου «αξιοκρατικά» κριτήρια θα πρυτάνευσαν και στις υπόλοιπες ειδικότητες. Αυτό πρακτικά δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι η συνέντευξη ήρθε να «διορθώσει» τα επιστημονικά και τυπικά προσόντα και να περάσουν μπροστά τα «δικά τους παιδιά», που μπορεί να μην είχαν τα μόρια στα τυπικά προαπαιτούμενα αλλά πήραν άριστα στη συνέντευξη, σημειώνει το ρεπορτάζ.